vineri, 24 ianuarie 2014

Biscuiti cu martipan


Nu stiu cat de mult va place martipanul, eu una sunt mare fan. Din cauza aceasta nu am insistat pe omogenizarea aluatului si au mai ramas bucati de martipan prin biscuiti.

Ingrediente (in jur de 40 bucati) :
  • 200 g masa de martipan
  • 2 oua
  • 100 g migdale macinate (faina de migdale)
  • 300 g unt de la frigider
  • 140 g zahar
  • un praf sare
  • o lingurita esenta de rom
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri de lapte
  • 450 g faina
Mod de preparare:
Bateti ouale intr-un vas si amestecati-le cu martipanul taiat cubulete, untul, migdalele macinate, zaharul, un praf de sare si esenta de rom.
Framantati repede pana se obtine un aluat sfaramicios si adaugati faina. Impartiti-l in doua parti egale si intr-una dintre jumatati adaugati cacaua si laptele.
Infasurati ambele aluaturi in cate o bucata de folie transparenta si dati-le la frigider pentru 30 minute. Dupa ce s-a scurs timpul pe o planseta tapetata cu putina faina intindeti cate o foaie din cele doua aluaturi. Asezati foaia alba peste cea neagra si rulati pe lung. Rulati un rulou uniform, strangeti-l in folie alimentara si dati-l din nou la frigider pentru 30 minute.
 Scoateti ruloul din folie si taiati-l in felii groase cam de 1 cm. Asezati melcii formati pe tavi tapetate cu hartie de copt si coaceti-i in jur de 15-17 minute, cuptor preincalzit la 160 grade, mod ventilatie.
Lasati-i la racit pe un gratar si pastrati-i in cutii inchise ermetic. Sunt foarte buni, consistenti si nu foarte dulci.
Sa aveti spor si pofta!

5 comentarii:

  1. Arata foarte bine, si eu ador martipanul, dar nu stiu de unde sa cumpar "la kilogram", imi poti spune te rog unde pot gasi?Multumesc,Angela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angela am dat o comanda pe acest site http://briosetorturiprajituri.wordpress.com/ in decembrie si l-am primit cadou. Vad ca nu apare in lista de produse. In kaufland se mai gasea inainte.

      Ștergere
  2. Arata foarte bine.
    Nu am mancat niciodata martipan,dar am vazut de cumparat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac dulciurile care nu sunt... foarte dulci. Dupa parerea mea, un desert delicios nu trebuie neaparat sa fie foarte dulce, iar biscuitii tai cu martipan sunt exact pe gustul meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca sunt foarte buni dar eu nu ma omor cu martipanul l-as putea inlocui cu altceva? Pentru ca biscuitii arata super!Multumim pentru retete!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena