sâmbătă, 14 martie 2009

Piept umplut cu ciuperci


De dimineata am scos la dezghetat un piept de pui si nu stiam cum sa-l gatesc. Rasfoind o revista Practic de prin 2006 am gasit aceasta reteta (am adaptat-o dupa preferintele mele). Mentionez ca e delicioasa.
         Ingrediente:
- un piept mare de pui dezosat si fara piele
- o conserva ciuperci
- 1 ou
- o jumatate gogosar murat
- sare si piper

        Mod de preparare:
Se taie pieptul in doua. Medalionul si ce e pe langa el se ia si se dau prin masina de carne sau robot (eu sunt fan robot), se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga ciupercile taiate si scurse de zeama, un ou crud, gogosarii taiati maruntel, sare si piper.
Ce a ramas din piept se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper. Se umple cu tocatura de sus. Se ruleaza, se leaga cu ata, apoi se da la cuptor cam 50 minute pana se rumenesc. Se ung cu uleiul din tava din cand in cand. Pot fi si intoarse. Firul de ata se scoate dupa ce s-au racit. Daca se scoate cand ruloul este fierbinte carnea de pui fiind frageda se rupe. Acesta este rezultatul final.


Pentru ca mi-a mai ramas umplutura am trecu-o prin compozita plicului de la Maggi- Snitel crocant si am pus-o intr-o alta tava la prajit. Mentionez ca umplutura s-a facut cam cu 10 minute mai repede si a iesit ca un chec, foarte bun la gust.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Tare mult imi place pieptul asta ,cred ca o sa il fac si eu duminica !

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios!!!! Mi-ai facut o poftaaaaaaaaaa! Pup.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena