luni, 16 martie 2009

Prajitura cu dulceata, cocos si bezea

Am facut aceasta prajitura sambata pentru prima data si m-a fermecat. Nu numai pe mine dar si pe cativa prieteni. Ingrediente: - 500 g faina - 250 g margarina - 2 oua + 3 albusuri - coaja rasa de la o jumatate lamaie - 100 g zahar pudra - 4 linguri nuca cocos - 1 praf copt - 1 lingurita otet - 300 g dulceata/ gem - sare Mod de preparare: Se freaca margarina spuma cu putina sare apoi adaugi un ou si un galbenus, apoi faina, praful de copt stins cu otet si coaja de lamaie. Se framanta bine bine un aluat tare, care se pune la frigider o ora. Se bat albusurile spuma (4 la numar da???), se adauga apoi zaharul pudra. Se amesteca bine iar spre sfarsit se adauga nuca de cocos. Se scoate aluatul din frigider, si pui 3/4 din el intr-o tava unsa cu unt. Il intinzi cu mana pe toata suprafata tavii, il ungi cu dulceata/gem. Eu am folosit dulceata de capsuni.
Peste dulceata se rade aluatul ramas.Peste aluatul ras se adauga albusurile.Se da la cuptor cam trei sferturi de ora si cand e gata se lasa la racit.
Se taie. Se poate pudra cu zahar.
Pofta buna! PS: Cipriana pentru tine am pus toti pasii. Poate nu mananc si eu prajitura diseara :).

4 comentarii:

  1. Ce ma bucur ca am regasit reteta asta! Este tare buna aceasta prajiturica!
    Mama ne facea destul de des aceasta prajitura, insa nu mai stie acum cantitatile si nici n-am gasit-o prin caietele ei. Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super reteta. Am s-o oncerc deseara...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa imi spui cum ti-a iesit! Noua ne-a placut tare mult! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc pt reteta am sa incerc si eu

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena