marți, 3 martie 2009

Taci si inghite

DSC_1263
Nu glumesc, asa se numeste reteta de astazi. Mi-a recomandat-o cineva si am aflat si din ce carte de bucate face parte. A lui Anton Roman. Este delicioasa.... dar are calorii muulte. :D

 Ingrediente:
- 450g - 500g malai
- 200g smantana
- 1 litru lapte
- 100 g unt
- 4 oua
- 250 g telemea (merge si mai mult, eu am facut si cu 350g) data pe razatoare
- 400 g bacon
- sare
- 150 g cascaval
  Mod de preparare:
Puneti la fiert laptele cu smantana si putina sare.
DSC_1248
Adaugati malaiul (mamaliga trebuie sa fie mai moale, in functie de faina merge 450-500 g).
Ungeti o tava (26 cm) cu putin unt puneti jumatate din cantitatea de mamaliga. Peste mamaliga distribuiti  restu l de  unt taiat cubulete.
DSC_1251
Peste se distribuie jumatate din telemea, baconul, restul de telemea si deasupra restul de mamaliga.
DSC_1252
Luati un polonic si faceti 4 locasuri in mamaliga. In fiecare locas spargeti cate un ou.
DSC_1254
Presarati deasupra cascavalul ras.
DSC_1255
Dati la cuptor, preincalzit 180 grade, in jur de 50 minute pana ce prinde crusta aurie deasupra si ouale sunt facute.
DSC_1256
Sa aveti pofta!

5 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena