joi, 11 iunie 2009

Zmeura

Imaginea este luata de aici. Din aceeasi carte din care am scris despre "Capsune" si "Cirese" "Ghidul alimentelor sanatoase" am cules si acest articol referitor la zmeura. << Energie/portie standard 15kcal Bogata in vitamina C si fibre solubile. La fel ca si strugurii, zmeura ar trebui sa fie in meniul oricarui spital. Acest fruct delicios este o sursa bogata de vitamina C - 100g asigura 75% din doza zilnica recomandata. Zmeura mai este si o sursa importanta de fibre solubile si pectina si contine concentratii mici de calciu, potasiu fier si magneziu - minerale vitale pentru convalescenti dar si pentru cei care sufera de afectiuni cardiovasculare, oboseala sau depresie. Mineralele se absorb foare bine datorita prezentei vitaminei C. Medicina traditionala recomanda zmeura pentru simptome febrile, aceasta avand un efect de racorire demonstrat. Astringent natural, zmeura are efecte benefice asupra intregului tract digestiv, ajutand la prevenirea afectiunilor gingivale. a problemelor de stomac si a diareii. + Bune pentru sistemul imunitar, pentru prevenirea cancerului si in caz de afectiuni ale cavitatilor bucale. + Se recomanda sa se consume proaspete.>>

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena