vineri, 21 octombrie 2011

Placinte cu mere

       
             Ingrediente aluat:

·         500 g  faina

·         3 oua

·         120 g margarina

·         3 linguri zahar

·         20 g drojdie

·         un plic zahar vanilat

·         3 lg smantana

·         40 ml lapte
·                 o lingurita sare


          Mod de preparare:
                Drojdia se amesteca cu o ligurita de zahar pana se lichefiaza.
                Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu margarina, cu drojdia dizolvata, si cu toate celelalte alimente mai putin cu laptele.



                 Se omogenizeaza si treptat se adauga laptele pana se obtine un aluat moale (dar care nu trebuie sa se prinda de mana atunci cand framantati).
                Se lasa la crescut o ora, timp in care se pregatesc merele.
                Se curate merele, se dau pe razatoare (manuala sau de la robot), se amesteca cu zaharul si cu o lingurita de scortisoara si apoi se pun la stors intr-o sita.




          Dupa ce creste aluatul se separa in 10 (au iesit 10 placinte potrivite, nici prea mari nici prea mici), fiecare bucata se intinde pe o planseta, se umple cu cate o lingura cu varf de mere, si se impacheteaza. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata.


         
          Dupa ce stau la crescut zece minute se ung cu ou si se presara cu mac.





          Se introduc in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Cand se scot, se ung cu unt si se lasa la racit acoperite cu un prosop curat.
          Nu pot sa spun decat ca au iesit pufoase si delicioase.



          Si o fotografie cu sectiunea......


          Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Eu sunt topita dupa mere,asa cu servesc una.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. placintele cu mere sunt preferatele mele.mai ales daca-s calde.mi-ai facut o pofta de zile mari.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Va pup si eu si impart cu drag placintele mele cu voi, care mereu gatiti bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  4. La cat de bine arata, trebuie sa fac neaparat si eu! Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt la fel de pufoase ca niste poale'n brau, arata la fel si sigur sunt la fel de bune:)

    RăspundețiȘtergere
  6. sugur voi face si eu asa ...procedeul meu, era cu totul altul...

    RăspundețiȘtergere
  7. da, cred ca asa voi face si eu ...procedeul meu era altfel

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata super asa ca o sa le incerc cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am inteles care e treaba cu drojdia,prima data drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza si a doua oara drojdia dizolvata cu ce ,,,eu nu am lucrat cu drojdie pentru ca mie frica ca nu iasa cum trebuie





    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena