marți, 25 octombrie 2011

Ciorba de vacuta (vitel)



          O ciorba foarte buna si usor de pregatit.

          Ingrediente:
  • 800 g carne de vita (am luat vitel de data aceasta ca fierbe mai repede) 
  •     2 cepe
  •     2 morcovi potriviti
  •     4 cartofi medii
  •     un pastarnac
  •     un ardei mai mare
  •     o rosie
  •     o punga de amestec de legume congelate pentru ciorba de vacuta
  •     6 linguri suc de rosii
  •     o legatura patrunjel
  •     un l bors acru
  •     smantana
  •     o lingura delicat
          Mod de preparare:

          Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si apoi se pune la fiert intr-o cratita cu trei litri de apa si putina sare.


          Se spumeaza ori de cate ori este nevoie si cand carnea este aproape fiarta se strecoara supa in alta cratita, se adauga carnea taiata cubulete,


toate legumele, cartofii taiati cuburi, morcovii, pastarnacul si ardeiul in doua, rosia si cepele intreagi (cepele se taie sub forma de x la radacina ca sa nu se desfaca), bulionul si delicatul. 


          Se lasa sa fiarba pana ce carnea s-a inmuiat complet, avand grija sa nu se zdrobeasca zarzavaturile.
          Separat se fierbe borsul iar apoi se strecoara in oala.
          Se adauga patrunjelul tocat, se potriveste de sare si se mai lasa doua trei clocote.


           Se mananca fierbinte si neaparat cu smantana..... si optional cu ardei iute.


           Si cu o felie din painea cu cartofi pe care o prezint maine :)


          Pofta buna!

3 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena