vineri, 17 februarie 2012

Chifle cu model pentru cina

Aceste chifle cu aspect deosebit sunt perfecte pentru petreceri. Puteti sa pregatiti o cantitate dubla de aluat din care sa patrati jumatate in congelator, impachetata ermetic. Trebuie doar dezghetat, uns cu ou si copt apoi.

Ingrediente:
  • 460 g faina 
  • 2 lingurite sare
  • o lingurita zahar pudra
  • 6 g drojdie uscata
  • 50 g unt
  • 250 ml apa calduta
  • un ou
Pentru topping (uns):
  • un galbenus 
  • o lingura apa
  • seminte de mac si susan
Mod de preparare:
Cerneti faina intr-un bol, faceti o gaura in mijloc si adaugati sarea, zaharul, drojdia, untul si oul.
Treptat incorporati apa si framantati in jur de 10 minute pana cand aluatul devine elastic si neted. Asezati-l intr-un bol uns cu ulei si lasati-l la crescut in jur de o ora.
Rasturnati aluatul pe o suprafata unsa cu faina.
Aplatizati aluatu-l si framantati-l 2-3 minute.
Impartiti aluatul in 6 parti egale si modelati-l in functie de preferinte. Asezati chiflele in tava, pe hartie de copt, cu o distanta destul de mare intre ele. Lasati-le la crescut 30 minute.
Dati drumul la cuptor la 220 grade.
Amestecati galbenusul cu apa. Ungeti chiflele si presarati-le cu seminte.
Coaceti-le 15 minute la 220 grade apoi micsorati temperatura la 180 grade si mai coaceti-le 5-10 minute pana se rumenesc. Scoteti-le pe un gratar la racit.
 Pufoase si bune.
Sa aveti pofta!
P.S. Aceasta reteta face parte tot din cartea Retete delicioase pentru prepararea painii.

12 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena