luni, 10 decembrie 2012

Prajitura Furnicuta


Otilia, prietena mea buna iubeste prajitura aceasta. Am ajuns sa o iubesc atat eu cat si cei care au gustat-o. Cand am citit reteta chiar i-am spus Otiliei ca este o prajitura scumpa.... Nu, nu este scumpa pentru ca este mare, inalta si puteti sa faceti jumatate de portie daca nu aveti un eveniment in familie.

Ingrediente:
Pentru blatul cu mac:
  • 9 albusuri
  • 9 linguri zahar (150g)
  • 8 linguri mac macinat sau dat prin robot (60 g)
  • 4 linguri faina (45 g)
Pentru blatul cu nuca:
  • 9 albusuri
  • 9 linguri zahar (150g)
  • 9 linguri nuca macinata (70 g)
  • 4 linguri faina (45 g)

Pentru crema:
  • 18 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 18 linguri zahar (300g), dupa gust puteti modifica cantitatea
  • 6 linguri lapte
  • 300 g unt de la frigider
Suplimentar: 4 foi mici de napolitana (2 foi sunt fix cat un blat)

Mod de preparare blaturi (se prepara separat):
Mixati albusurile cu putina sare apoi adaugati treptat zaharul si amestecati pana cand spuma devine consistenta.
Adaugati macul si mixati usor.
Adaugati faina amestecati usor cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia apoi turnati-o intr-o tava mare (tava cuptorului de preferat cu diminesiuni de 42*30 cm ). Dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 13 minute.
Blatul de nuca se prepara identic. Inlocuiti macul cu nuca.
Pentru crema amestecati intr-un vas termorezistent galbenusurile cu putina sare apoi adaugati treptat ambele tipuri de zahar. Adaugati laptele si mixati pana se topeste zaharul apoi puneti vasul intr-o cratita, pe foc pentru 30-40 minute amestecand din cand in cand. Crema trebuie sa devina usor aerata. Lasati-o la racit.
Scoateti apa din unt. Procedeul il aveti explicat AICI. Nu folositi untul fara sa scoateti apa pentru ca veti avea o crema moale.
Scurgeti apa si adaugati treptat cate 1-2 linguri de crema. Impartiti crema finala in 3.
Pe un platou (fund) puneti 2 foi de napolitana si ungeti-le  cu 1/3 din crema.
Puneti peste crema blatul cu mac, iar crema, blatul cu nuci, crema si deasupra celelalte foi de napolitana.
Inveliti prajitura in folie si dati-o la frigider pana a doua zi. Foaile de napolitana se vor inmuia. Taiati-o dupa plac si serviti-o cu placere.
Sa aveti spor si pofta!


8 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena