luni, 14 ianuarie 2013

Branza topita de casa


Nu stiu daca sunteti sau nu multumiti de branza topita din comert dar eu v-o recomand pe cea facuta in casa. Cu minim efort obtineti o branza topita delicioasa.

Ingrediente:
  • 1 kg branza de vaci bine stoarsa de zer
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite sare
  • 20 g unt
Mod de preparare:
Amestecati branza de vaci cu bicarbonatul si sarea si lasati compozitia la rece minim 4 ore.
Intr-o cratita mai incapatorare punti untul. Asezati cratita cu unt intr-o oala cu apa, pe foc mijlociu. Cand se topeste untul adaugati branza.
Lasati pe foc in jur de 15-20 minute pana ce branza s-a lichefiat si are o textura cremoasa. Consistenta trebuie sa fie ca la smantana lichida.
Puneti branza topita in boluri si lasati-o la rece. Cand ajunge la temperatura camerei mutati-o in frigider.
Jumatate am pus-o in bol si jumatate am pus-o in 6 forme pentru briose. Sa vedeti ce frumos se intareste....  Aici a stat cam 10 ore la frigider...
Dupa 24 de ore iese perfect din forme..
Este delicioasa. Merge de minune la sandwich-uri ...
Sa aveti spor si pofta!

47 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena