vineri, 11 ianuarie 2013

Friptura de iepure la tava



Marinata (bait) pentru carnea de iepure:

  • 2 cepe taiate in 4
  • o jumatate de telina taiata bucati
  • un morcov taiat felii
  • cateva boabe de piper
  • 1/2 lingurita de piper pisat
  • 4-5 foi de dafin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1-2 lingurite sare
  • 100 ml vin rosu (am folosit de casa)
Ingrediente pentru friptura:

  • un iepure
  • 100 g slanina
  • o capatana usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
Spalati bine iepurele si taiati-l in bucati potrivite. Presarati sare peste carne apoi puneti-o intr-un vas si adaugati ingredientele pentru marinata. Lasati la frigider cateva ore, invartiti din cand in cand carnea in vas.
Intr-o tava puneti slanina taiata fasii si cateva felii de usturoi. Asezati iepurele si peste el turnati uleiul incins.
Acoperiti tava cu capac si dati-o la cuptor (incins la 230grade) pentru 20 minute apoi micsorati focul la 180 grade. Lasati friptura la cuptor in jur de 2 ore. In ultima ora luati capacul de pe tava pentru a se rumeni carnea.
Alaturi de un sos de hrean cu smantana merge de minune...
Sa aveti spor si pofta!

19 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena