marți, 2 aprilie 2013

Nuci de post umplute cu gem si nuci


Nu are rost sa spun din nou cat de mult imi plac nucile umplute. Sunt prajiturile mele preferate. Se prepara usor si "crema" este mult mai usoara.


Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri esenta vanilie 
  • o jumatate lingurita sare
Ingrediente crema:
  • gem de prune (7-8 linguri)
  • nuci macinate (100 g)
  • o lingurita esenta rom
Mod de preparare aluat:
Puneti faina intr-un bol si faceti putin loc in mijloc. Adaugati si restul ingredientelor si framantati bine pana ce aluatul devine omogen.
Inveliti aluatul intr-o folie si lasati-l minim o ora la frigider. Daca il lasati mai multe nu afecteaza.
Faceti batoane din aluat si taiati-le. Luati o bucata de aluat si mulati-o dupa tavita cat mai subtire. Puneti tavitele intr-o tava mai mare. Nucile oricum cresc la copt.
Dati tava la cuptor (preincalzit 160 grade) pentru 17-18 minute. Scoateti cojile din tavite imediat ce ati scos tava din cuptor cu ajutorul uni prosop. Strangeti putin tavita si imediat vor iesi.
Raciti-le pe un gratar.
Pentru crema amestecati gemul cu nuca si adaugati esenta de rom. Dupa gustul dumneavoastra puteti suplimenta cantitatile.
Umpleti nucile cu crema obtinuta.
Pudrati-le cu zahar si lasati-le pana a doua zi.
Sa aveti spor si pofta!

9 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena