luni, 29 aprilie 2013

Prajitura cu crema de vanilie si frisca


Am gasit aceasta prajitura intr-o revista Bucataria pentru toti, achizitionata prin anul 2009 sub numele de Prajitura Ala Bala... De ce poarta acest nume nu stiu pentru ca Ala Bala eu o asociez cu portocala... :) iar aceasta prajitura nici urma de portocala nu are!

Ingrediente blat:
  • 10 albusuri
  • un praf sare
  • 250 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 200 g faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Ingrediente crema:
  • 5 galbenusuri
  • 120 g zahar (8 linguri)
  • 4 linguri faina (60g)
  • 600 ml lapte
  • un pachet unt (200g)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 50 g ciocolata cu cacao
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si treptat adaugati zaharul. Mixati pana se transforma intr-o bezea consistenta, deloc aerata.
Bateti usor galbenusurile cu o furculita sau cu o spatula apoi adaugati-le treptat peste albusurile batute spuma.
Adaugati treptat faina apoi esenta si amestecati usor cu o spatula.
Tapetati o tava (25*35) cu hartie de copt si puneti compozitia in ea. Coaceti blatul in jur de 35 minute la 180 grade (cuptor preincalzit).
Pentru crema mixati intr-un vas galbenusurile cu zaharul, treptat adaugati 300 ml lapte rece si apoi faina. Puneti vasul la fiert in baie de aburi.
Pe masura ce se ingroasa crema adaugati si restul de lapte. Fierbeti pana se obtine o crema de consistenta unei smantani (in jur de 40 minute).
Lasati crema la racit timp in care scoateti apa din unt. Pachetul de unt se scoate din frigider (obligatoriu), se pune intr-un bol si cu o lingura de lemn se amesteca bine bine. Cand se raceste crema adaugati treptat untul si esenta.
Taiati blatul in doua pe orizontala. Peste prima foaie puneti toata crema apoi acoperiti cu cealalta foaie.
Bateti smantana pentru frisca cu zaharul bine bine pana se intareste. Cu frisca rezultata acoperiti prajitura. Ornati cu ciocolata (topiti-o in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde).
 
Lasati-o la rece cateva ore apoi serviti-o cu placere!
Este pufoasa si cremoasa.
Daca vreti ca bucatile sa fie perfecte taiati prajitura inainte de a o orna cu frisca. Conteaza cat de repede o veti consuma.

3 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena