luni, 8 iulie 2013

Dulceata de afine


In Bucovina dulceata de afine se foloseste pentru ornat papanasii, pentru umplut coltunasii dar si pentru ciocolata de casa in doua culori. Nu zic ca nu merge si pe paine cu unt sau in clatite.

Ingrediente:

  • 800 ml apa
  • 1 kg zahar
  • 1 kg afine
  • zeama de la o jumatate de lamaie 
Mod de preparare:
Puneti zaharul cu apa intr-o cratita pe foc pana se topeste. Fierbeti siropul pana se ingroasa. Ca sa fiti sigure ca l-ati fiert suficient turnati din cand in cand cate o picatura de sirop intr-o cana cu apa rece. Picatura nu trebuie sa se descopuna ci sa se lase pe fundul canii.
Spalati afinele si curatati-le de codite. Puneti-le peste sirop si fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand.
Cand siropul incepe sa se ingroase adaugati zeama de lamaie si mai dati cateva clocote. Puneti dulceata fierbinte in borcane si asezati-le cu capacul in jos. Acoperiti-le cu o patura si lasati-le asa pana se racesc.
 Ce culoare frumoasa are..
Este delicioasa...
Sa aveti spor si pofta!

6 comentarii:

  1. Of,ce frumusete de dulceata ti-a iesit!:)

    Astept sa ajung la munte,la afine,mai este putin!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina si eu astept... dar astept degeaba... Nu am concediu in vara anul acesta!

      Ștergere
  2. Au inceput sa se coaca si afinele mele, abia astept sa fac si eu bunatati cu ele. Foarte bine arata dulceata ta, iar pozele sunt minunate.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena