miercuri, 26 februarie 2014

Coronite cu unt rasucite


A trecut ceva timp de cand nu am pregatit ceva cu aluat dospit. Incerc sa consum cat mai putina paine dar din cand in cand tot mi-e dor de mirosul de coptura... Prin urmare am facut aceste coronite rasucite declicioase.

Ingrediente:

  • 550 g faina (+/- cateva grame)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • un ou
  • 300 ml lapte caldut
  • 135 ml ulei masline (9 linguri)
  • o lingurita cu varf sare
  • 125 g unt moale
Pentru glazura:

  • un galbenus
  • o lingura de iaurt sau lapte
  • susan
Mod de preparare:
Puneti intr-un vas faina. Frecati drojdia cu zaharul si 2 linguri de lapte pana se lichefiza apoi adaugati-o in mijlocul  fainii si asteptati cateva minute pana cand drojdia face bule.
Amestecati oul cu laptele cald, uleiul de masline si sarea si adaugati-o treptat in compozitia cu faina si drojdie.
Framantati pana obtineti un aluat moale si lasati-l la crescut in jur de 45-50 minute sau pana cand is dubleaza volumul.
Impartiti aluatul in 12 bucati egale (in jur de 100 g cantareste fiecare bucata) si intideti-o in ovale. Ungeti fiecare oval cu unt, taiati-l in fasii de un cm si rasuciti-l pe diagonala.
Formati coronitele prin rasucire, capetele lasati-le dedesubt. Puneti coronitele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati-le la crescut 10 -15 minute.
Amestecati galbenusul cu iaurtul si ungeti coronitele. Presarati-le cu susan si dati tava in cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc usor.
Chiar cand le-am scos din cuptor am uns jumatate cu miere.... Recunosc am mancat  3... Eram dorita ce mai ... Se rup fasii fasii... pufoase si bune...
Sa aveti spor si pofta!

Multumesc Pokas pentru reteta...

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena