vineri, 3 octombrie 2014

Prajitura cu unt de arahide - de post

Aceasta prajitura de post este printre preferatele mele. Este pufoasa, aromata si  nu foarte dulce. Se prepara foarte usor, blatul nu este pretentios si se pastreaza bine cateva zile.

Ingrediente blat:
  • o cana cola (250 ml) sau apa minerala
  • o cana zahar (250 g)
  • 2 linguri miere lichida - daca este zaharisita incalziti-o putin intr-un vas pe aburi (60 g)
  • 6 linguri ulei (90 ml) - fie de floarea soarelui fie de arahide
  • o lingurita bicabonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie (sau cu otet)
  • o cana nuci macinate (120 g) - eu am avut nuci si migdale
  • 2 cani de faina (280 g)
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom dupa gust
Ingrediente sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
Ingrediente crema:
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g unt de arahide (am folosit felix cu capac albastru)
  • 70 g nuci prajite si tocate (sau alune)
Mod de preparare blat:
Mixati bine zaharul cu mierea si cu cola.
Cand se dizolva zaharul adaugati uleiul, bicarbonatul de sodiu stins si nuca.
Mixati usor apoi adaugati faina.
Puneti si cacaua si romul apoi turnati compozitia intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coaceti prajitura in cuptor preincalzit (180 grade) pentru 25 minute apoi scoateti-o pe un gratar.
Pentru sirop puneti intr-o cratita zaharul. Cand se lichefiaza stingeti cu apa. Lasati pe foc pana se dizolva tot caramelul apoi lasati-l la racit.
Pentru crema mixati margarina cu zaharul pudra bine bine pana devine spumoasa. Adaugati untul de arahide.
Taiati blatul in doua pe orizontala, insiropati ambele foi si distribuiti peste prima 3/4 din crema. Acoperiti cu cel de-al doilea blat si presarati nuca tocata.
Dati prajitura la frigider pentru cateva ore apoi taiati-o dupa plac. Va asigur ca este delicioasa si nimeni nu o sa va creada ca aceasta prajitura este de post!
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

  1. Arata f bine , cred ca o voi incerca f curind...!������

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am făcut-o pe cea cu ness.Nu înțeleg sau oare ai omis sa spui Irina dacă peste cea de a doua foaie pui restul de crema și după nucile.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena