miercuri, 25 martie 2009

Musaca de cartofi

Cand am inceput sa gatesc cred ca aceasta reteta a fost printre primele testate. Nu stiu de cate ori am repetat-o si tot repetat-o pentru ca imi place enorm, mai ales daca am si un castravete murat langa!

Ingrediente:
  •  10-11 cartofi potriviti 
  •  750 g carne tocata (pui, porc) 
  •  2 cepe 
  •  3 oua 
  • 400g smantana 
  • patrunjel verde 
  • sare
  • piper
  • ulei 
Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala si se taie felii.
Se prajesc in ulei apoi se pun la scurs/racit. Cat se prajesc cartofii se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei. Peste se adauga carnea tocata, putina sare si putin piper si  patrunjel verde. Se lasa pe foc pana carnea isi schimba culoarea (nu pana se arde:) ), amestecand mereu. Se ia de pe foc. Intr-o tava (neunsa) se pune un rand de cartofi, carnea si iar un rand de cartofi.Se bate smantana cu ouale, sare si piper. Se toarna in tava peste cartofi si se orneaza cu patrunjel.Se lasa la cuptor pana cand compozitia devine solida (la smantana ma refer) si se rumeneste (in jur de 40 minute). Pofta buna!

4 comentarii:

  1. foarte buna musacaua.am facut si eu si e super,e preferata mea:) anca

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna dar ma gatesti in fiecare seara ?


    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. IMI PLACE TOT CE GATESTI ,ABIA ASTEPT SA PLEC ACASA ,CE GATESTI E PTR OAMENI SANATOSI ,MMMMMMCE BUNATATI

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena