joi, 8 decembrie 2011

Parjoale din cartofi cu verdeata - de post


Pentru cei care postesc mai adaug inca o reteta delicioasa, parjoalele din cartofi cu verdeata.
Ingrediente:

  • 800 g cartofi
  • o ceapa mijlocie
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • 150 g pesmet
  • 50 g margarina
  • piper
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare: 
Se spala cartofii si se pun sa fiarba intr-o oala cu apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se lasa la racit cateva minute apoi se curata de coaja.
Cartofii se zdrobesc cu blenderul, se amesteca cu margarina, se adauga ceapa spalata si tocata marunt, patrunjelul spalat si tocat, pesmetul, sare si piper.
Se amesteca bine si se obtine o pasta consistenta.
Se fac mai intai toate parjoalele si se pun pe o planseta.
In uleiul bine incins se pun parjoalele si se lasa cateva minute pe o parte si cateva pe cealalta parte. Dupa ce s-au rumenit se scot si se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie.
Se servesc calde cu diverse salate.
Pofta buna!

25 de comentarii:

  1. eu nu tin post dar parjoale de cartofi as papa ca arata super...cred ca merg cu sos de smantana :D
    o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am venit intr-un suflet,poate mai prind si eu una.Arara super.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici noi nu tinem post, dar pârjoalele tale aratã ispititor de bine:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata tare bine...sigur sunt si bune! Cred ca zilele astea le fac si eu.
    ciao!

    RăspundețiȘtergere
  5. am facut acuma, insa sunt pline de ulei :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur era bine incins uleiul? Imi pare rau ca nu au iesit cum vroiai.

      Ștergere
  6. Mie mi s-au facut praf in ulei. Am pus cantitatile exacte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am aceeasi intrebare ca mai sus. Era bine incins uleiul? Pasta era la fel de consistenta?

      Ștergere
  7. eu am facut acum o luna, dar am pus si usturoi, ne-au placut foarte mult, si ca nu fac de post, pun si un ou si se leaga bine

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut astazi aceasta reteta, am pus cantitatile exacte si am urmat intocmai pasii,uleiul era incins bine,insa parjolutele s-au facut praf in tigaie...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu exact daca o sa tina parjoalele intregi ce va sugerez eu acum,folosesc metoda la perisoare(in care nici nu trebuie ou si se fac foarte frumoase), cand le dam forma de parjoale, inmuiati mainile in otet.., nu am incercat la parjoale, voi incerca cu prima ocazie.

    RăspundețiȘtergere
  10. praf in ulei ...e cea mai proasta reteta care am facut-o vreodata de pe net ....proasta idee!!!! nu iese de nici o culoare

    RăspundețiȘtergere
  11. acum am terminat si au iesit suuuuper inca am facut portie dubla.....multumimm!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am sa incerc si eu reteta, trebuie sa iasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am sa incerc si eu reteta, trebuie sa iasa! O sa te anunt.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sigur incerc si eu, am mai facut si mi-au iesit foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  15. Irina, tare delicios arată. Vin cu 2 întrebări :nu se poate înlocui margarina cu altceva și să rămână tot de post? Bănuiesc ca margarina o "leagă ". Și, pentru partea mai distractivă, nu se pot coace la cuptor pe foaie de copt? Jana

    RăspundețiȘtergere
  16. se poate inlocui pesmetul cu faina?

    RăspundețiȘtergere
  17. se poate inlocui pesmetul cu faina?

    RăspundețiȘtergere
  18. De ce sau desfacut an tigaie ..
    Porfi raspundeti

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena