vineri, 15 iunie 2012

Dulceata de visine


Va recomand aceasta dulceata de visine, nici prea dulce, nici prea acra, cu o usoara aroma de vanilie.

Ingrediente:

  • 1,8 g visine curatate (initial am avut 2.5 kg)  
  • 1.2 kg zahar
  • 1/2 baton vanilie
Mod de prepare:
Spalati visinele apoi puneti-le intr-o sita la scurs. Curatati-le de samburi si puneti-le intr-un lighean, un rand de visine, unul de zahar pana se termina intreaga cantitate de fructe, ultimul rand trebuie sa fie de zahar.
Ideal ar fi sa lasati visinele de seara pana dimineata sa lase sirop mai mult, dar daca nu va incadrati in timp este bine si 2-3 ore. Mutati visinile intr-o cratita si puneti-o pe foc potrivit spre mic. Nu am pus din prima visinele in cratita pentru ca o parte din zahar se lasa la fund. Mutandu-le zaharul ajunge deasupra.
 Amestecati din cand in cand si luati spuma cand se ridica.
Scoateti putina dulceata din cand in cand pe o farfuriuta ca sa va faceti o idee daca este destul de legata sau nu.

Când începe sa se lege, adaugati batonul de vanilie taiat in 3-4 bucatele. Mai lasati pe foc 15-20 minute apoi lasati dulceata la racit.
Cand s-a racit complet puneti-o in borcane. Au iesit 4 borcanele mititele. Eu de obicei o fac mai legata. Depinde de preferintele voastre cat o lasati pe foc. Eu am lasat-o 2 ore.
Sa aveti spor si pofta buna.

18 comentarii:

  1. Ce harnicuta esti tu.Ai facut inca o dulceata tare frumoasa si gustoasa.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu deja am o pofta tare mare de visine.Iubesc toate dulcetiurile/gemuri/jelly:)...Un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine vrea praji la iarna n-are decat sa se grabeasca. Multumim de reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place dulceata de visine....yummyyyyyyyyyyyyyyyyy

    RăspundețiȘtergere
  5. Anul acesta nu prea avem visine, sper doar sa gasesc pe piata! Imi place la maxim! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ultima poza e de milioane! Faina si buna dulceata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunata dulceata ta:)!!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Toti samburii care sant scosi de la fructe ( visine sau cirese ),le adaugati niste zahar ( dupa gust ),apa ( cat sa le cuprinda )si fierbeti pana se face un sirop f.parfumat si bun,de servit cu apa minerala ( evident,strecurati samburii,la sfarsit ).E adevarat ca fierbe cam mult,dar tine si 2 ani.

    RăspundețiȘtergere
  9. Toti samburii care sant scosi de la fructe ( visine sau cirese ),le adaugati niste zahar ( dupa gust ),apa ( cat sa le cuprinda )si fierbeti pana se face un sirop f.parfumat si bun,de servit cu apa minerala ( evident,strecurati samburii,la sfarsit ).E adevarat ca fierbe cam mult,dar tine si 2 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. interesanta idee cu samburii! trebuie sa incerc si eu. noi bem numai apa cu sirop in loc de sucuri si fac foarte multe siropuri!!! multumesc pentru idee!!!

      Ștergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena