miercuri, 19 octombrie 2011

Paine de casa

                 Pauza.... pauza mare. De ce????? Din lipsa de timp.... si poate din putina neglijenta.....
Munca munca  si iar munca ...... dar de ieri m-am decis sa imi reiau vechile pasiuni..... sa gatesc si sa impart din nou cu voi retetele mele...... Cred ca va fi un mod de relaxare...... de a ma incarca cu energie...
          Aseara am facut paine de casa. Mi-era dor de mirosul painii proaspat scoase din cuptor... de o paine buna, cum rar gasesti in comert in zilele noastre.
       
          Ingrediente (pentru o paine):
  • 500 g faina
  •   20 g drojdie
  • 100 g margarina
  • 200 ml lapte
  •     2 lg smantana
  •     2 oua
  •     o lingurita rasa sare
  •     o lingurita rasa zahar
          Mod de preparare:
          Se pune faina intr-un castron, peste care se adauga margarina, smantana, un ou si sarea.
          Drojdia cu zaharul se amesteca pana cand se lichefiaza si se adauga peste compozitia de mai sus.
          Se amesteca bine bine totul si se adauga laptele caldut treptat. Se framanta cam 15 minute apoi se pune la crescut  la loc cald.
          Dupa ce a crescut (cam 30 minute) se imparte aluatul in doua, se impleteste(nu radeti de impletitura mea urmatoarea va fi perfecta:) ), se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se lasa putin la crecut, se unge cu ou batut si se da la cuptor la foc potrivit pentru circa 50 minute. Optional se pot adauga seminte de susan sau mac.


           Dupa ce s-a copt, se scoate painea pe un fund, se unge cu unt, se acopera cu o hartie (de copt) si un prosop si se lasa la racit abia dupa aceea se taie.
          Pofta buna!
          A iesit atat de buna incat sigur o mai fac si in varianta aceasta si in altele.

7 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena