marți, 22 noiembrie 2011

Pui cu smantana




        Celor ce iubesc sosurile cu smantana, ciulamaua sigur le va fi pe plac si aceasta reteta. Atat mie cat si fratelui meu ne place nespus puiul cu smantana. Se prepara foarte usor.

        Ingrediente:
  • 1kg piept pui (merge si cu pulpe)
  • 700 g smantana
  • 50 g unt
  • 2 lingurite faina
  • sare
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • o ceapa
        Mod de preparare:

        Se spala pieptul, se curata de pielite si se taie fasii.


        Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc la topit si se adauga ceapa curatata, spalata si tocata marunt.


        Se calesc foarte putin si se adauga pieptul de pui, se amesteca putin si se lasa sa fiarba sub capac.


       Se amesteca smantana cu faina cu jumatate de lingurita de sare si cu mararul spalat si tocat si se adauga peste pui cand este fiert.


        Se mai dau cateva clocote si se opreste focul. Se adauga patrunjelul tocat.
        Ca sa va bucurati din plin de aceasta reteta eu va sugerez sa o consumati cu mamaliguta.



        Pofta buna!

2 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena