vineri, 15 iunie 2012

Dulceata de visine


Va recomand aceasta dulceata de visine, nici prea dulce, nici prea acra, cu o usoara aroma de vanilie.

Ingrediente:

  • 1,8 g visine curatate (initial am avut 2.5 kg)  
  • 1.2 kg zahar
  • 1/2 baton vanilie
Mod de prepare:
Spalati visinele apoi puneti-le intr-o sita la scurs. Curatati-le de samburi si puneti-le intr-un lighean, un rand de visine, unul de zahar pana se termina intreaga cantitate de fructe, ultimul rand trebuie sa fie de zahar.
Ideal ar fi sa lasati visinele de seara pana dimineata sa lase sirop mai mult, dar daca nu va incadrati in timp este bine si 2-3 ore. Mutati visinile intr-o cratita si puneti-o pe foc potrivit spre mic. Nu am pus din prima visinele in cratita pentru ca o parte din zahar se lasa la fund. Mutandu-le zaharul ajunge deasupra.
 Amestecati din cand in cand si luati spuma cand se ridica.
Scoateti putina dulceata din cand in cand pe o farfuriuta ca sa va faceti o idee daca este destul de legata sau nu.

Când începe sa se lege, adaugati batonul de vanilie taiat in 3-4 bucatele. Mai lasati pe foc 15-20 minute apoi lasati dulceata la racit.
Cand s-a racit complet puneti-o in borcane. Au iesit 4 borcanele mititele. Eu de obicei o fac mai legata. Depinde de preferintele voastre cat o lasati pe foc. Eu am lasat-o 2 ore.
Sa aveti spor si pofta buna.

18 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena