vineri, 14 decembrie 2012

Cornulete cu untura


Anul trecut am facut aceste cornulete fara sa tin cont de anumite aspecte si nu mi-au fost pe plac. Anca m-a provocat sa refacem reteta impreuna, si au iesit niste cornulete de nota 10+ .  Vorba colegilor mei... daca le ai in fata nu te poti opri din mancat.

Ingrediente:
  • 800 g faina (faina cat cuprinde, se face un aluat mai tare)
  • 250 g untura din frigider
  • 250 g smantana din frigider
  • 25 g drojdie proaspata
  • o jumatate lingurita de sare
  • 1-2 linguri esenta rom sau vanilie
  • rahat sau magiun pentru umplut cornuletele
  • zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un bol, faceti putin loc in mijloc si adaugati untura, smantana, drojdia, esenta si sarea.
Framantati bine pana se incorpreaza faina. Acoperiti bolul si lasati aluatul intr-un loc caldut pentru 15 minute.
Faceti sfere de marimea unui mar si intindeti-le pe masa de lucru. Formati o foaie subtire subtire apoi taiati-o in 4, apoi in 8, 16.... (in cate bucati este nevoie). Umpleti fiecare triunghi cu rahat sau magiun. Rulati de la baza spre varf. Foarte important dupa fiecare foaie stergeti bine planseta cu un servet pentru a nu se lipi aluatul. In imagine nu e sters. Puteti presara si foarte putina faina.
Puneti cornuletele intr-o tava pe hartie de copt si dati-le la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru 15 minute. Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca.
 Scoateti cornuletele din cuptor, lasati-le cateva secunde apoi pudrati-le cu zahar pudra.
Pastrati-le in cutii inchise ermetic. Sunt bune si dupa doua saptamani, dar din experienta spun ca nu apuca. Cele cu magiun nu au apucat nici macar pozatul...

Dragii mei sa stiti ca aceste cornulete au devenit preferatele mele.

Am refacut reteta, doar cornulete cu rahat. Baza triunghiurilor am facut-o de 2-3 cm. A intrat in jur de 500 g de rahat si au iesit 270 cornulete... Sa le tot mananci.

38 de comentarii:

  1. Și mama îmi făcea când eram acasă. Sunt fragede și gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata ffff bine. Mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt a de bune cornuletele astea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand eram in liceu si primeam pachet tot timpuil primeam cornulete... stateau mai mult

    RăspundețiȘtergere
  5. Grozave cornulete!Ca sa apuce sa stea doua saptamani,ar tebui incuiate in seif.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Astea sunt printre cele mai grozave cornulete! Arunca si la mine cateva ca tare imi plac! Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Garantat nu trebuie nici un ou! Am refactut reteta si la fel de minunate au iesit.

      Ștergere
    2. buna seara,dar daca pun iaurt in loc de smantana n-ar mai iesi atat de bune?

      Ștergere
    3. buna seara,daca as pune in loc de smantana ca nu am ,iaurt n-ar mai iesi atat de bune?

      Ștergere
    4. Aceasta este reteta din strabuni facuta de majoritatea persoanelor din zona Bucovinei. Nu am incercat reteta cu iaurt.

      Ștergere
    5. Buna,sa stii ca le-am facut exact dupa reteta si mi-au iesit perfect.multumesc mult si felicitari.

      Ștergere
    6. La multi ani 2014! dna Irina eu locuesc in italia sicilia si nu este smantana acida numai dulce,ce sfat imi dati sa pun iaurt sau unt sau smantana dulce?imi plac foarte mult si as vrea sa le fac ptr sotul meu....multumesc.

      Ștergere
    7. Ciao Michela ! Eu am folosit smintina pe care o avem noi in italia (panna non quella fresc)
      Au fost frumoase si gustoase.

      Ștergere
  8. sunt foarte bune am facut si eu astazi

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte bune .am facut si eu astazi .excelente

    RăspundețiȘtergere
  10. am luat si eu reteta sper sa-i placa sotului meu de ziua lui am sa va spun dupa 6 martie

    RăspundețiȘtergere
  11. Răspunsuri
    1. Te asigur ca nu le-am facut numai eu ci si foarte multe alte persoane. Nu sunt proaste, din punctul meu de vedere sunt cele mai bune!

      Ștergere
  12. DA ,O RETETĂ FOARTE BUNĂ CU CARE AM CRESCUT MULȚI DINTRE NOI,SI AI NOȘTRI PARINȚI.TE FELICIT PT ALEGERE

    RăspundețiȘtergere
  13. buneee.Îmi aduc aminte de copilărie

    RăspundețiȘtergere
  14. retetele nu se pot salva?

    RăspundețiȘtergere
  15. super bune.felicitari. :*

    RăspundețiȘtergere
  16. LE-AM FACUT SI EU SI AM DAT RETETA MAI DEPARTE. MERITA UN 10

    RăspundețiȘtergere
  17. LE-AM FACUT SI EU SI AM DAT RETETA MAI DEPARTE. MERITA UN 10

    RăspundețiȘtergere
  18. asa le facea si bunica,foarte bune ,bravo,acum le facem si noi la fel,

    RăspundețiȘtergere
  19. foarte bune le_am facut si eu doar ca eu am pus 125gr untura si 125gr unt sunt fragede si pufoase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 10+ perfecte, tocmai le am scos din cuptor si s au si mâncat jumate.

      Ștergere
  20. O mica intrebare va rog locuiesc in strainatate si nu gasesc untura (as gasi untura de rata dar nu cred ca merge) cu ce as putea sa o inlocuiesc? Cu margarina, unt?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Si eu le fac numai ca pun cantitati egale de smantana si grasime(800gr), 2 galbenusuri,drojdie cat o nuca, putina sare, faina cat cuprinde. Sunt foarte bune! Incercati si asa nu o sa va para rau.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mi-a iesit aluatul tare si nu l-am putut intinde. Am respectat intocmai reteta. La gust sunt f bune dar m-am chinuit sa le rulez.

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena