miercuri, 3 octombrie 2012

Tort cu struguri si mascarpone



La mare cautare printre fructele toamnei se numara si strugurii. Dulci si zemosi sunt numai buni   pentru acest tort delicios.

Ingrediente blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar pudra
  • 1 praf sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 7 linguri faina
  • coaja de la o lamaie
Ingrediente crema
  • 600 g struguri rosii, roze, albi
  • 500 g branza mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 8 linguri zahar pudra
  • 350 g smantana naturala
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete zahăr vanilat
Ingrediente sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar
Mod de preparare blat:
Se separă ouale.





Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul pudra.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si praful de sare.

Se toarna galbenusurile peste spuma de albusuri si se amesteca usor la viteza mica.

Se adauga treptat faina si se amesteca usor sa nu faca cocoloase.

Compozitia se toarna in tava (diametrul de 23-24 cm) tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incalzit in prealabil (preincalzit 170 grade) pentru 30 minute sau pana cand blatul trece proba "scobitorii".

Se lasa cateva minute apoi se scoate pe un gratar de bucatarie si se dezlipeste hartia de copt.


Mod de preparare crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat şi zaharul pudra.

Se adaugă branza mascarpone si, la sfarsit, frisca formata din smantana si cele 3 linguri de zahar. Se amesteca usor,  ca sa nu se lase. Se pune la rece.


Intre timp, se spala boabele de struguri si se lasa sa se scurga. 
Se pun intr-un ibric la fiert 150 ml apa cu 3 linguri de zahar. Se lasa pe foc in jur de  5 minute. 

Dupa ce s-a racit blatul, se imparte in trei foi. Prima foaie se asaza intr-o tava cu peretii detasabili, se insiropeaza cu 3 linguri sirop, se intinde primul strat de crema (1/3), se presara boabele de struguri (1/3) pe toată suprafata, se pune a doua foaie, si tot asa. 


Se orneaza cu crema si boabe de struguri. Se serveste dupa ce a fost lasat 2-3 ore la rece.

Pufos, aromat si gustos. Nu au ramas nici macar firmituri din acest tort!

P.S. Acest tort face parte din revista Libertatea pentru femei,  l-am gasit sub denumirea de Tort "Amurg de toamna". 

6 comentarii:

  1. Cat este de frumos,cred si eu ca s-a terminat repede.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    RăspundețiȘtergere
  3. superb tort felicitari ai un blog minunat succes in continuare cu drag ely

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena