miercuri, 24 octombrie 2012

Clatite aperitiv cu sunca si telemea


Nu pot spune despre aceste rulade aperitiv ca sunt delicioase. Copii sunt foarte incantati de ele.

Ingrediente pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare
  • 250 g faina
Ingrediente umplutura:
  • 10-15 felii sunca de praga
  • 250 g telemea de vaca
  • 3 linguri smantana
  • o legatura de marar
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol ouale si bateti-le spuma. Adaugati uleiul, sarea, apa minerala si faina.

Adaugati laptele si mixati usor pana obtineti o compozitie de consistenta smantanei.

Lasati in jur de 30 minute apoi faceti clatitele, putin mai grosute.

Cand incep sa faca gauri intoarceti-le. Mie mi-au iesit 5 clatite.

Intr-un bol puneti telemeaua, smantana si mararul. Amestecati bine pana obtineti o crema.

Intindeti pe fiecare clatita crema de branza, asezati feliile de sunca, ungeti-le cu putina branza, pliati doua margini apoi rulati. Ies 5 clatite mai mari.

Inveliti fiecare rulada in folie si lasati-le la frigider 2-3 ore.

Taiati-le cam de un cm latime si serviti-le la aperitiv.


3 comentarii:

  1. Am facut si eu pentru Diana acum cateva zile,urgent au disparut.
    Arata foarte apetisant acestea!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sunt foarte gustoase, avand in vedere ingredientele folosite. Probabil si fetele mele le-ar manca cu pofta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozav arata, e o idee tare bune de aperitiv!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena