miercuri, 17 octombrie 2012

Tort cu blat de nuci si "crema" de mere


Un tort delicios, usor de preparat, umplut cu cea mai simpla "crema": piure de mere. Eram datoare cu un raspuns unei persoane care poftea la un tort cu mere, facusem altul dar l-am oferit verisoarei mele de ziua ei si a ramas cu pofta :).

Ingrediente blat:
  • 6 oua separate
  • 6 linguri de zahar pudra (merge si tos doar ca trebuie mixat pana se topeste zaharul)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • coaja de la o lamaie
Pentru "crema":
  • 50 g unt
  • 10-12 mere
  • zeama de la o lamaie
Pentru ornat:
  • 250 ml smantana naturala
  • 3 linguri zahar
Mod de preparare: 
Pentru inceput curatati merele, scoateti-le cotoarele si puneti-le intr-o tava. Printre ele puneti untul taiat bucatele. Lasati-le la cuptor (preincalzit) pentru o ora la 180 grade. Cand sunt gata lasati-le la racit apoi pisatile cu blenderul sau cu o  spatula si adaugati zeama de lamaie.

Cat sunt merele la cuptor pregatiti blatul.
Bateti albusurile spuma, cand incepe sa se formeze bezeaua adaugati treptat cate o lingura de zahar apoi zaharul vanilat.
Bateti galbenusurile cu putina sare si cu coaja de lamaie si adaugati treptat peste bezea. Mixati usor (viteza cea mai mica la mixer).
Adaugati treptat cate o lingura de faina.
Apoi cate o lingura de nuca.
Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (preincalzit la 180) pentru 40 minute.
Cand este gata lasati-l 3-4 minute in tava apoi mutati-l pe un gratar la racit. 
Taiati-l in 3 foi. Puneti prima foaie (de jos) pe un plator.
Adaugati 1/3 din crema.
 Puneti peste stratul de mere un blat iar crema iar blat iar crema apoi imbracati tortul in frisca facuta din smantana si cele 3 linguri de zahar.
Sfat: Daca nu va grabiti lasati frisca putin la frigider dupa ce o faceti. Eu nu am avut timp suficient.
Sa aveti pofta!


5 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena