marți, 23 octombrie 2012

Supa de pui cu orez


Astazi va recomand o supa delicioasa, numai buna pentru zilele racoroase de toamna.

Ingrediente:

  • 1 kg pulpe dezosate (pot fi inlocuite cu piept sau un pui) bine spalate si curatate de pielite
  • 50 g unt
  • piper
  • sare
  • 2 ardei capia (sau gogosari)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 radacini patrunjel (in functie de marime, poate fi si una)
  • 2 radacini pastarnac (in functie de marime, poate fi si una)
  • o telina mica
  • 2-3 frunze dafin
  • o legatura patrunjel
  • cateva fire de marar (optional)
  • 200 g orez (puteti pune si 150g in functie de cat de deasa vreti supa) spalat in multe ape
Mod de preparare:Curatati legumele si puneti-le la fiert intr-o oala cu 5 l de apa rece.

Puneti untul intr-o cratita pe foc si lasati-l sa se topeasca. Adaugati pulpele si lasati-le sa se caleasca. Dupa cateva minute adaugati putina sare si piper.

Cand se albesc la culoare turnati-le peste zarzavaturi. Adaugati jumatate din legatura  de patrunjel, mararul si  foile de dafin.

Lasati pe foc potrivit pana fierb carnea si legumele. Potriviti de sare apoi scoateti pulpele si morcovii intr-o alta oala. Celelalte zarzavaturi aruncati-le. Strecurati supa peste pulpe.

Adaugati orezul si lasati  oala pe foc potrivit inca 20 minute sau pana cand este fiert. Opriti focul si adaugati restul de patrunjel tocat marunt.

Se consuma calduta cu smantana si ardei iute. Este la fel de delicioasa si fara smantana, garantez.
Sa aveti spor si pofta!

Un comentariu:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena