joi, 25 octombrie 2012

Tort cu crema de zahar ars


Un tort delicios care poate fi preparat de oricine. Nu mi se pare nici foarte scump.

Ingrediente crema de zahar ars: 
  • 200 g zahar (12 linguri) pentru sirop
  • 5 oua
  • un praf sare
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 750 ml lapte
  • coaja de la o lamaie
Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • un praf sare
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g nuci macinate (eu am folosit migdale)
  • 2 linguri (rase) faina
Pentru ornat:
  • 300 g smantana
  • 3 linguri zahar
  • 50 g ciocolata data pe razatoare
Mod de preparare:
In functie de cat de mare vreti tortul puneti pe foc mic o cratatita (eu am folosit una cu diametrul de 28 cm) cu 200 g zahar. Miscati oala fara a introduce nici o lingura sau spatula in ea.

Intre timp bateti ouale putin apoi adaugati treptat cate o lingura de zahar apoi zaharul vanilat.

Adaugati laptele caldut, coaja de lamaie si mixati bine.

Dupa ce s-a topit tot zaharul intindeti siropul pe peretii recipientului.

Turnati compozitia cu oua peste zaharul caramelizat si dati oala (tava) la cuptor (preincalzit - 180 grade) pentru 35 minute.


Mod de preparare blat:
Separati ouale. Bateti albusurilile. Cand incepe sa se formeze bezeaua adaugati cate o lingura de zahar apoi zaharul vanilat.

Adaugati galbenusurile frecate cu un praf de sare.

Adaugati nuca (migdalele) si mixati usor.

Adaugati si cele doua linguri de faina.

Cand crema de zahar ars prinde sa se rumeneasca si se desprinde de marginea tavii adaugati  peste ea compozitia de blat.

Dati la cuptor pentru 40 minute (tot la 180 grade).

Cand e gata lasati tortul in oala pentru 4-5 minute.

Rasturnati-l cu atentie pe un platou. Sigur mai este sirop in oala.

Cand se raceste oranati-l cu frisca facuta din smantana si cele 3 linguri de zahar si presarati peste el ciocolata rasa.

Este delicios tare...

Sa aveti spor si pofta!

5 comentarii:

  1. Ce reteta interesanta! Tortul arata foarte bine si probabil are un gust intens de caramel. Trebuie sa-l incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos poate sa fie!! Un adevarat deliciu tortul asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si gustul il stiu, este unul dintre preferatele mele. Ce te faci cand esti neindemanatica?

    RăspundețiȘtergere
  4. Preferatul nostru...incercam si noi maine si speram sa si iasa ca este pt o aniversare :D
    pupici

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena