miercuri, 31 octombrie 2012

Tort de mere intregi


Imi place mult acest tort pentru ca se prepara rapid, nu  trebuie o crema speciala si este pe placul tuturor.

Ingrediente:
  • 7 mere
  • 50 g unt
  • un plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 8 oua separate
  • 8 linguri zahar pudra
  • coaja de la o lamaie
  • 8 linguri faina
  • 100 g gem prune
  • 50 g nuca macinata
Pentru ornat:
  • 300 g smantana naturala
  • 3 linguri zahar
Mod de preparare:
Spalati merele, curatati-le si scoateti-le cotorul apoi puneti-le intr-o tava. Printre ele puneti untul taiat cubulete. Pudrati-le cu scortisoara si un plic de zahar vanilat si dati-le la cuptor (preincalzit 200 grade) pentru o ora sau pana cand se incep a inmuia.

Cat stau merele la cuptor faceti blatul. Separati ouale.


Bateti albusurile spuma, adaugati treptat zaharul pudra. Atentie, bateti albusurile foarte bine, spuma trebuie sa fie densa nu aerata!

Amestecati galbenusurile cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si praful de sare.

Turnati galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecati usor la viteza mica.

Adaugati treptat faina si mixati usor sa nu se faca cocoloase.

Amestecati gemul de prune cu nuca macinata.
Mutati merele intr-o tava (diametrul de 25 cm) cu peretii detasabili tapetata cu hartie de copt si umpleti-le cu gem.

Turnati compozitia peste mere si dati la cuptor (170 grade) pentru 50 minute.

Cand este gata lasati-l 2-3 minute la racit apoi scoateti marginile tavii.


Cand se raceste rasturnati tortul pe un platou.

Ornati-l cu frisca dupa plac.

Acest tort a fost daruit verisoarei mele, de ziua ei. Fotografia cu sectiunea nu am facute de mine.

Inca un tort asemanator, doar ca e ornat cu ciocolata


Sa aveti spor si pofta!

24 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena