luni, 17 decembrie 2012

Carnati de casa afumati si uscati



Anul acesta am vrut sa fac carnati de casa, cu foarte putina grasime si condimentati dupa placul meu. Nu foarte multi ca de, suntem 2 oameni, prin urmare am facut 2 carnati cam de 1.5 metri fiecare. In total 10 cat cei din imagine.

Ingrediente:
  • 1.25 kg antricot de vita
  • 1.25 kg spata de porc (sau pulpa)
  • 600 g slanina
  • 40 g sare
  • 5 g piper
  • 2 g ienibahar
  • o caciulie usturoi pisat (sau dupa gust)
  • 2 mate subtirti lungi
Mod de preparare:
Curatati carnea de vita de pielita si treceti-o de doua ori prin masina de tocat, pe cea de porc treceti-o numai o data. Adaugati condimentele amestecati bine bine.
Umpleti cu compozitia formata mate subtiri.  Din 30 in 30 cm puteti rasuci carnatii. Nu le indesati prea tare. Intepati carnatul din 15 in 15 cm cu un ac cu varf subtire.
Legati capetele cu ata sau innodati-le si atarnati-le pe o sipca sau pe un bat mai gros pentru zvantare pana a doua zi. Afumati-i cateva ore in afumatoare.
Pastrati-i intr-o incapere racoraosa, uscata si cu o buna aerisire.
Si sectiunea sa vedeti ce bine arata.....

Va prezint si productia fratelui meu...
Sa aveti spor si pofta!

13 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena