luni, 17 decembrie 2012

Carnati de casa afumati si uscati



Anul acesta am vrut sa fac carnati de casa, cu foarte putina grasime si condimentati dupa placul meu. Nu foarte multi ca de, suntem 2 oameni, prin urmare am facut 2 carnati cam de 1.5 metri fiecare. In total 10 cat cei din imagine.

Ingrediente:
  • 1.25 kg antricot de vita
  • 1.25 kg spata de porc (sau pulpa)
  • 600 g slanina
  • 40 g sare
  • 5 g piper
  • 2 g ienibahar
  • o caciulie usturoi pisat (sau dupa gust)
  • 2 mate subtirti lungi
Mod de preparare:
Curatati carnea de vita de pielita si treceti-o de doua ori prin masina de tocat, pe cea de porc treceti-o numai o data. Adaugati condimentele amestecati bine bine.
Umpleti cu compozitia formata mate subtiri.  Din 30 in 30 cm puteti rasuci carnatii. Nu le indesati prea tare. Intepati carnatul din 15 in 15 cm cu un ac cu varf subtire.
Legati capetele cu ata sau innodati-le si atarnati-le pe o sipca sau pe un bat mai gros pentru zvantare pana a doua zi. Afumati-i cateva ore in afumatoare.
Pastrati-i intr-o incapere racoraosa, uscata si cu o buna aerisire.
Si sectiunea sa vedeti ce bine arata.....

Va prezint si productia fratelui meu...
Sa aveti spor si pofta!

13 comentarii:

  1. Ești hărnicuță tare. Ai făcut deja și cârnații pentru sărbători?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buni carnatii, Irina! Interesant ca pui ienibahar in ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu pun mult ienibahar, atat cat sa le dea un gust minunat!

      Ștergere
  3. Si noi ne pregatim sa facem niste carnati de casa picaaanti :P dar pana atunci as cam gusta de la tine :D
    Sarbatori Fericite draga Irina, te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Angela. Merg si carnatii de casa picanti, langa o bericica :)....

      Ștergere
  4. Arata foarte imbietor si sunt cu siguranta deliciosi! Mi-ai facut o poftaaa de zici ca-i Niagara in gura la mine! :">

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina nu a fost cu intentie:). Multumesc.

      Ștergere
    2. Super ..acum mam apucat și eu de ...wi

      Ștergere
    3. Super ..acum mam apucat și eu de ...wi

      Ștergere
  5. sunt fan inrait mezeluri de casa si fac carnati si pastrame de tot felul cu retete de prin toata lumea si vara si iarna .Felicitari . Simplu si la obiect.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru reteta! Interesanta cu ienibahar. Eu am de gand sa pun nucsoara, asa cum am gasit o reteta veche de carnati. Am aplicat-o in anii trecuti si au iesit niste carnaaaaaatiii deliciosi! Sarbatori fericite si un An Nou plin de sanatate, bucurie si multe-multe retete inspirate!

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate aceste reţete fac parte din viaţa noastră de zi cu zi, din cultura noastră şi din istoria noastră !!!La multi ani şi reţete inspirate şi cât mai REUŞITE !!!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena