miercuri, 12 decembrie 2012

Nuci umplute de post


Foarte multe persoane ajung pe blog cautand aceasta reteta, prin urmare nu am ezitat sa fac aceste nuci umplute de post. Sunt la fel de delicioase ca si cele care nu sunt de post.

Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri esenta vanilie 
  • o jumatate lingurita sare
Ingrediente crema:

  • 10 linguri lapte de soia (sau apa)
  • 8 linguri zahar
  • 16 linguri nuca macinata
  • 100 g margarina
  • o lingurita esenta rom
Mod de preparare aluat:
Puneti faina intr-un bol si faceti putin loc in mijloc. Adaugati si restul ingredientelor si framantati bine pana ce aluatul devine omogen.
Inveliti aluatul intr-o folie si lasati-l minim o ora la frigider.

Pregatiti forma pentru nuci. Vreau sa ii multumesc Mariei ca mi-a trimis un aparat electric de facut nuci. Prima data l-am vazut la Paradis pe BLOG, Maria mi l-a cumparat din Austria si asa il am si eu. Pana acum faceam nucile cu forma pe aragaz, nu este nici o problema daca nu aveti acest aparat.
Faceti sfere mici si puneti-le in partea concava a formei. Coaceti nucile cateva minute.
Lasati nucile la racit, timp in care pragatiti crema.
Pentru crema puneti laptele de soia la fiert cu zaharul. Cand se topeste zaharul adaugati nuca macinata. Amestecati pana se omogenizeaza, luati de pe foc si adaugati margarina. La urma adaugati putina esenta.
Indepartati marginile nucilor daca este nevoie apoi umpleti-le cu crema.
Depozitati-le intr-o cutie cu capac si consumati-le dupa o zi de la umplere. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune. Au termen de valabilitate peste o saptamana, dar nu rezista atat timp pentru ca sunt prea bune.
Sa aveti spor si pofta!

13 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena