miercuri, 12 decembrie 2012

Nuci umplute de post


Foarte multe persoane ajung pe blog cautand aceasta reteta, prin urmare nu am ezitat sa fac aceste nuci umplute de post. Sunt la fel de delicioase ca si cele care nu sunt de post.

Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri esenta vanilie 
  • o jumatate lingurita sare
Ingrediente crema:

  • 10 linguri lapte de soia (sau apa)
  • 8 linguri zahar
  • 16 linguri nuca macinata
  • 100 g margarina
  • o lingurita esenta rom
Mod de preparare aluat:
Puneti faina intr-un bol si faceti putin loc in mijloc. Adaugati si restul ingredientelor si framantati bine pana ce aluatul devine omogen.
Inveliti aluatul intr-o folie si lasati-l minim o ora la frigider.

Pregatiti forma pentru nuci. Vreau sa ii multumesc Mariei ca mi-a trimis un aparat electric de facut nuci. Prima data l-am vazut la Paradis pe BLOG, Maria mi l-a cumparat din Austria si asa il am si eu. Pana acum faceam nucile cu forma pe aragaz, nu este nici o problema daca nu aveti acest aparat.
Faceti sfere mici si puneti-le in partea concava a formei. Coaceti nucile cateva minute.
Lasati nucile la racit, timp in care pragatiti crema.
Pentru crema puneti laptele de soia la fiert cu zaharul. Cand se topeste zaharul adaugati nuca macinata. Amestecati pana se omogenizeaza, luati de pe foc si adaugati margarina. La urma adaugati putina esenta.
Indepartati marginile nucilor daca este nevoie apoi umpleti-le cu crema.
Depozitati-le intr-o cutie cu capac si consumati-le dupa o zi de la umplere. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune. Au termen de valabilitate peste o saptamana, dar nu rezista atat timp pentru ca sunt prea bune.
Sa aveti spor si pofta!

15 comentarii:

  1. si daca n-am aparat de facut nuci? le modelez asa pur si simplu sub forma unei jumatati de nuci?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai forma de nuci iti sugerez sa faci caise. Le scobesti, le umpli cu crema si le unesti cate doua. Daca o sa dispun de dimpul necesar am sa fac reteta zilele acestea.

      Ștergere
  2. Bune de tot,caut forma si ma apuc de treaba.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ideea in cazul in care nu am forma. Si am dat 1ike la pagina cu nr. 1001. Ma simt ca in 101 dalmatieni:) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ne spuneti si noua daca gasiti, si unde, forma pentru nuci. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nico eu stau in Suceava. La noi se gaseste in mai toate pietele.

      Ștergere
    2. Eu am gasit doar manuala, cum era aia veche.
      http://www.okazii.ro/ustensile-bucatarie/accesorii-bucatarie/forma-matrita-traditionala-pentru-prajituri-fursecuri-nuci-umplute-pentru-aragaz--a122282647

      spor la gatit.

      Ștergere
  5. Nu am făcut nuci de post dar ele încerc și va trimit poză cu ele

    RăspundețiȘtergere
  6. Nucile facute la aparat ies la fel de mari ca la forma de fonta?

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce nu le umpleți ca în copilărie cu gem de prune și nucă măcinată? Combinația cu margarina mi se pare tare greoaie și mai puțin sănătoasă 😉

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu vad nici un lichid. Cum sa devina coca omogena? Iese aluat faramicios

    RăspundețiȘtergere

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena