miercuri, 5 decembrie 2012

Strudel cu mere de post


Multe multe mere si foarte putin aluat. Cum sa nu va placa strudelul? Aromat cu scortisoara si cu putina vanilie e desertul ideal in aceasta perioada a postului.

Ingrediente aluat:

  • 400 g faina
  • 200 g margarina
  • o lingurita sare
  • 8 linguri apa minerala (merge si simpla)
  • 4 linguri de ulei pentru uns foile
Ingrediente umplutura:

  • 2 kg mere
  • 100 g stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o lingurita cu varf scortisoara (merg si 2 daca vreti mai aromat)
  • optional 70 g de zahar (eu nu am pus deloc)
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Puneti faina intre-un bol, faceti o adancitura la mijloc si puneti margarina taiata cuburi, sarea si apa.
Framantati bine pana se incorporeaza toate faina apoi inveliti aluatul intr-o folie lasati-l la frigider aproximativ o ora, timp in care pregatiti merele.
Spalati merele, curatati-le, si taiati-le felii subtiri. Puneti-le intr-un bol si amestecati-le cu zaharul vanilat, coaja  si zeama de la o jumatate, scortisoara, stafidele, uleiul si zaharul.
Scoateti aluatul de la frigider, framantati-l din nou cateva minute, impartiti-l in doua si intindeti-l pe o planseta. Este indicat ca planseta sa fie acoperita cu o panza subtire pentru a rula mai usor aluatul. Eu am presarat putina faina pe planseta si am intins foaia cat am putut de subtire, am uns-o cu 2 linguri ulei, am intins jumatate din mere apoi am rulat fara probleme.
Rulati strudelul si puneti-l intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Identic procedati si cu celalalt.
Dati la cuptor (preincalzit 180 grade) pentru o ora pana se rumeneste foarte putin. Lasati-l la racit apoi presarati-l cu zahar pudra.
Sa aveti spor si pofta!

3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena