miercuri, 24 octombrie 2012

Clatite aperitiv cu sunca si telemea


Nu pot spune despre aceste rulade aperitiv ca sunt delicioase. Copii sunt foarte incantati de ele.

Ingrediente pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare
  • 250 g faina
Ingrediente umplutura:
  • 10-15 felii sunca de praga
  • 250 g telemea de vaca
  • 3 linguri smantana
  • o legatura de marar
Mod de preparare:
Puneti intr-un bol ouale si bateti-le spuma. Adaugati uleiul, sarea, apa minerala si faina.

Adaugati laptele si mixati usor pana obtineti o compozitie de consistenta smantanei.

Lasati in jur de 30 minute apoi faceti clatitele, putin mai grosute.

Cand incep sa faca gauri intoarceti-le. Mie mi-au iesit 5 clatite.

Intr-un bol puneti telemeaua, smantana si mararul. Amestecati bine pana obtineti o crema.

Intindeti pe fiecare clatita crema de branza, asezati feliile de sunca, ungeti-le cu putina branza, pliati doua margini apoi rulati. Ies 5 clatite mai mari.

Inveliti fiecare rulada in folie si lasati-le la frigider 2-3 ore.

Taiati-le cam de un cm latime si serviti-le la aperitiv.


3 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena