marți, 4 decembrie 2012

Prajitura Snickers


Imi place ernorm prajitura aceasta. Caramel, nuci, ciocolata.... E.... perfecta. Stiu, nu ma certati, contine multe calorii dar o fac mai rar :). Ingredientele de mai jos sunt pentru doua portii.

Ingrediente blat:
  • 10 albusuri
  • 200 g zahar (12 linguri)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de copt (10 g)
  • o lingura zeama lamaie (sau otet)
  • 6 linguri faina
  • 400 g nuci
  • o lingura esenta vanilie
  • 350 g ciocolata alba rasa pe razatoarea mica - pentru glazura blatului
Mod de preparare:
Bateti spuma albusurile cu putina sare si adaugati treptat ambele tipuri de zahar.
Cand spuma de albusuri este consistenta adaugati praful de copt stins cu zeama de lamaie apoi adaugati pe rand faina si nuca mixand usor.
Puneti in compozitie si esenta, tapetati o tava (30*30 cm) cu hartie  de copt si intindeti pasta uniform. Dati la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 25 minute.
Scoateti blatul din cuptor, resturnati-l pe un platou si presarati ciocolata rasa. Intindeti ciocoata uniform si lasati-o sa se intareasca, fie la temperatura camerei fie la frigider.
Ingrediente crema:
  • 400 g zahar (pentru caramel)
  • 180 g zahar
  • 400 g unt
  • 10 galbenusuri
  • 400 g nuci prajite
  • 350 g ciocolata cu cacao pentru glazura caramelului.
Mod de preparare:
Mixati untul cu zaharul. Cand zaharul este aproape topit adaugati treptat cate un galbenus.
Puneti intr-o cratita pe foc cele 400 g de zahar. Amestecati din cand in cand pana se lichefiaza apoi adaugati treptat cate o lingura din amestecul cu unt si ou.
Amestecati din cand in cand pana ce caramelul se desprinde de pe pereti oalei, sau pana cand observati ca se intareste, trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Adaugati nucilem mai trageti un clocot apoi lasati la racit. Amestecati din cand in cand pana se raceste.
Cand e rece luati cate o lingura si intindeti pe blat. Nu puneti tot caramelul pe mijloc si apoi distribuiti pentru ca riscati sa se desprinda ciocolata alba.
Lasati la frigider in jur de 30 minute, timp in care topiti ciocolata cu cacao pe baie de aburi apoi distribuiti-o peste caramel. Dati din nou la frigider pana se intareste ciocolata. Indreptati marginile (eu am pus caramelul scurs in doua foi de napolitana, un desert in plus :)  ) si taiati prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Sa aveti spor si pofta!



33 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena