sâmbătă, 8 decembrie 2012

Bors de ciuperci de post


Nu stiu daca voua va este pe plac acest bors dar mie imi aminteste de copilarie. Iarna ne trimitea mamaia bureti uscati cu care mama ne facea un bors de nota 10. Nu am folsit bureti uscati, ci ghebe congelate in toamna. Va garantez, gustul este la fel daca inlocuiti ghebele cu pleurotus.

Ingrediente:
  • 2 cepe curatate si spalate
  • 2 morcovi dati pe razatoare
  • 100 ml ulei
  • 300 g ciuperci (ghebe=opintici) opariti
  • 2 ardei
  • o telina mica
  • o radacina pastarnac
  • o radacina patrunjel
  • 100 g orez
  • 500 ml (sau dupa gust) bors acru 
Mod de preparare:
Puneti o cratita de 6 litri pe foc cu uleiul, ceapa si morcovul. Caliti 2-3 minute pana ce uleiul este absorbit si adaugati buretii.
Caliti putin si adaugati 4 litri de apa si putina sare. Cand sunt aproape fierte ciupercile adaugati restul de legume curatate si spalate.
Fierbeti pana sunt fierte atat ciupercile cat si leguminoasele. Scoateti legumele din ciorba, adaugati orezul spalat. Cand orezul este fiert adaugati borsul de tarate (fiert si strecurat in prealabil).
Opriti focul si adaugati in ciorba patrunjelul tocat.
Sa aveti spor si pofta!

2 comentarii:

Daca va place sau nu reteta va rog sa imi spuneti printr-un comentariu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Bucataria Irinei..., AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena